Luft – den nya antibiotikan

Vi lever i en tid av ökande antibiotikaresistens. Det innebär att vissa kirurgiska ingrepp som för bara ett par decennier sedan var rutinmässiga idag är potentiellt livsfarliga. Det ställer extremt tuffa krav på ventilationen i operationssalen. Krav som våra lösningar inte bara klarar utan ofta överstiger.

2023-01-09

Halton 2023

Tillbaka till översikt
Halton stärker sin marknadsposition inom sjukvårdssektorn genom att förvärva svenska CRC Medical

Halton stärker sin marknadsposition inom sjukvårdssektorn genom att förvärva svenska CRC Medical.
Det svenska företaget CRC Medical ingår nu i Halton Group. CRC Medical är verksamt inom den skandinaviska hälso- och renrumssektorn.

CRC Medical erbjuder skräddarsydda ventilationslösningar för operationssalar och renrum. Halton är en globalt ledande aktör med inomhusluftslösningar för krävande miljöer, exempelvis inom restaurang, sjukvård, offentliga lokaler, marin och offshore.

Förvärvet av CRC Medical stärker Haltons närvaro på den svenska ventilationsmarknaden. Företaget kommer därmed att bli marknadsledande inom ventilationslösningar för operationssalar.

"Vi på Halton har ökat vår närvaro inom hälso- och renrumssektorn i Europa genom starka innovationer. Våra värdeskapande lösningar används flitigt i Europa. Vi är mycket glada över att kunna meddela att CRC Medical, en stark lokal aktör inom ventilationslösningar för operationssalar, i Sverige har anslutit sig till Halton den 1 januari 2023. Detta kommer att göra det möjligt för oss att erbjuda våra kunder med ett komplett utbud av högkvalitativa lösningar för både sjukvård och renrumsmiljöer”, säger direktör för SBA Halton, Anu Saxén.

”När Halton kontaktade oss för ett eventuellt framtida samarbete kände jag mig väldigt stolt. Halton är en stark aktör med ett gott rykte på marknaden. Som ett familjeägt företag har man en långsiktig vision och ett stort fokus på innovation. Jag ser detta som en fantastisk möjlighet för oss att vidareutveckla vårt erbjudande och serva våra kunder inom vårdsektorn ännu bättre i framtiden”, säger Anders Rehn, VD för CRC Medical.

Tillsammans har Halton och CRC Medical över 800 installationer på sjukhus. Den kombinerade expertisen och erbjudandet ger en bred palett av lösningar för lokaler med krav på exceptionell luftrenhet, såsom operationsrum, sterilavdelningar, patientrum, isoleringsrum, renrum och laboratorier.

CRC Medical kommer att bli Halton Health AB under 2023.


Halton är ett finskt, familjeägt företag som möjliggör välbefinnande i krävande inomhusmiljöer inom olika branscher och industrier – livsmedelsservice, hälso- och sjukvård, offentliga utrymmen, marin, offshore med flera. Halton designar, tillverkar och levererar inomhusmiljölösningar som möjliggör säkra, bekväma och produktiva inomhusmiljöer som är energieffektiva och uppfyller hållbarhetsprinciper.

    Halton Group:

  • Grundat 1969 i Finland
  • Verksamhet i mer än 35 länder
  • Omsättning ca 220 miljoner euro (2021)
  • Ca 1 850 anställda

CRC Medical levererar kundunika och energieffektiva renluftslösningar till kliniska miljöer där kraven är extremt höga – operationssalar, uppdukningsrum, rena korridorer, sterilcentraler och sterilförråd. Vi erbjuder dessutom montering, idriftsättning, utbildning och partikelmätning. Idag är vi Skandinaviens ledande leverantör, med 500 installationer på närmare 70 sjukhus och kliniker i Sverige, Norge och Danmark.

CRC Medical:

  • Grundat 2009 i Sverige
  • Verksamhet i tre länder
  • Omsättning ca 1,5 miljoner euro (2021)
  • Fyra anställda

För mer information, vänligen kontakta:

Anders Rehn
CEO, CRC Medical AB
+46 (0)703 89 63 22
anders.rehn@halton.com
www.crcmed.com


Anu Saxén
Direktör, SBA Halton
+358 (0)40 501 6209
anu.saxen@halton.com
www.halton.com

Kunskap in bakterier ut tagline