Luft – den nya antibiotikan

Vi lever i en tid av ökande antibiotikaresistens. Det innebär att vissa kirurgiska ingrepp som för bara ett par decennier sedan var rutinmässiga idag är potentiellt livsfarliga. Det ställer extremt tuffa krav på ventilationen i operationssalen. Krav som våra lösningar inte bara klarar utan ofta överstiger.

Noll tolerans för baktierier i op-salen

Patientsäkerhet är högsta prioritet. För att uppnå det krävs en hel del kunskap och de rätta lösningarna. Välkommen till CRC Medical.

LAF - när luften måste vara helt ren

Med LAF (Laminar Air Flow) förs HEPA-filtrerad tilluft in via ett takdon genom dubbla mikrovävsdukar.

Utbildningar

Rädda liv – lär dig om luft

När vi inte längre kan helt och fullt lita på att antibiotika tar död på alla bakterier, då måste vi förlita oss på ventilationen. För att den ska kunna göra sitt jobb – att skydda patienten – så finns det en del man bör känna till, både i teorin och i praktiken.

Forskning och utveckling

CRC Medical driver kontinuerligt forskningsprojekt för att förbättra kvaliteten på våra lösningar och bredda kunskapsbasen för hela sektorn.

Mastersarbeten - en växande kunskapsbank

Här publicerar vi mastersarbeten som innehåller forskning som hjälper dig öka patientsäkerheten på sjukhus och kliniker. Biblioteket är öppet för alla.

Sök CRCs stipendium

Varje år delar vi ut CRC Academy Prize, ett resestipendium på tiotusen kr, till den/dem som bidragit till att öka vår förståelse för smittspridning och hur den kan minimeras.

FAQ

Hjälm som skyddar mot viruspartiklar
Carlanderska
Porträtt kungsälvs sjukhus
Karlstad centralsjukhus

Case

Skyddar hjälmen mot viruspartiklar?

Coronapandemin har väckt många frågor, men få har fått tillfredställande svar. Ovisshet råder lite varstans. Därför känns det bra att kunna svara entydigt på åtminstone ett spörsmål: Skyddar Stryker Flyte hjälmar mot luftburen smitta av typen Covid-19?

Läs mer här

Case

Carlanderska sjukhuset

När Carlanderska byggde ut så gjorde de det med besked. Utbyggnaden huserar sju operationssalar – och eftersom det genomförs en hel del implantatkirurgi så är kraven på luftrenheten extrema.

Läs mer här

Case

Kungälvs sjukhus

Mellan 2010 och 2012 genomförde Kungälvs sjukhus en om- och tillbyggnad av operationsavdelningen.

Läs mer här

Case

Karlstads centralsjukhus

Framtidens operationshus. Så kallas den nya operationsavdelningen vid Karlstads Centralsjukhus som tog emot sina första patienter våren 2016.

Läs mer här
Kunskap in bakterier ut tagline